Skicka lukter med oPhone

Med utvecklingen av sociala medier har vi fått möjligheten att dela med oss av det mesta som sker i våra liv. Statusuppdateringar på Facebook berättar för omvärlden vad vi gör och vad vi tänker på; twitter ger oss möjligheten till att ta snabba ögonblicksbilder på varje reaktion vi har, och Instagram låter oss dokumentera våra liv genom bilder på allt från fantastiska vyer vi sett till vad vi åt till frukost. Men snart kan ytterligare ett av våra sinnen publiceras till omvärlden via ny teknologi, som är utvecklad av vetenskapsmän på Harvard University.

Anordningen går under namnet oPhone. Den innehåller vad som kallas för "oChips" som kan lagra och bevara dofter. Dessutom tillåter den användare att skicka dessa dofter, vilka hänger kvar i luften mellan 20 och 30 sekunder, antingen via sms, email, tweets eller telefonsamtal. Enheten kopplas till användarens smartphone eller dator via Bluetooth, och en app som kallas för oTracks.

Den här teknologin är tillräckligt långt in i utveckling för att kunna bli tillgänglig på marknaden från och med den 10:e juli i år.

- oChipet är som en bläckpatron i oPhonen, förklarar Harvardforskaren David Edwards. Den innehåller de grundläggande aromatiska material som blandas för att producera hundratals unika aromer.

Edwards tror att förutom att man ska kunna skicka komplicerade dofter från varsomhelst på planeten kommer oPhonen att hjälpa människor som lider av Alzheimers genom att trigga minnen som är associerade med särskilda lukter.

– Det kan ha positiva effekter gällande minne, stressminskning, viktkontroll och andra medicinska tillstånd, säger han.

Kostnaden för en oPhone, som man kan koppla till sin smartphone eller andra enheter, är inte ännu uträknad.

– Du borde föreställa dig oPhonen som att kosta ungefär lika mycket som en telefon, och oChips tillräckligt mycket för att kunna användas lika ofta som M&Ms för en M&M älskare.

Läs mer om denna teknologi på fox news, här: Harvard professor to begin selling oPhone, a scent-messaging tool

För dig som är intresserad av lite vanligare mobiltillbehör, rekommenderar vi TheMobileStore.se.

Foto hämtat från vaporcommunication.com.