Bilden är en prototyp och föreställer inte Motorlas design.

Motorola lanserar rund smartklocka med exklusiv look

Bilden är en prototyp och föreställer inte Motorlas design.

Smartklockor har funnits på marknaden ett tag och börjar vinna mark hos gemene man. Allt fler lockas av att kunna sammanlänka sin smartphone med klockan, och snart finns ännu en anledning att övergå från en ”gammaldags” klocka till en smartare variant. Motorola släpper nämligen en rund smartklocka vars design påminner om exklusiva, traditionella klockor – ett koncept som förutspås bli mycket framgångsrikt. Det kluriga med dessa klockor är att servicen inte kommer att se densamma ut. Rob Engströms urmakeriservice i Stockholm har servat och reparerat klockor sedan 1832 och tror att kvalitén hos exklusiva klockor kommer göra att dessa fortfarande lever kvar.

Motorolas klocka är en av de hetast eftertraktade teknikprylarna på väldigt länge, uppger Tom Morgan på brittiska siten Expert Reviews. Modellen, kallad Moto 360, kommer att säljas med metall- eller läderarmband och kan bäras på både vänster och höger arm eftersom skärmen anpassar sig efter vilken arm den sitter på.

Klockan är vattenresistent, men inte vattentät. Laddningen sköts med hjälp av magnetisk, trådlös laddning, vilket innebär att inga laddningsuttag eller dylikt syns på baksidan av klockan.

Officiella uppgifter om Moto 360:s prestanda och uppbyggnad har ännu ej uppgetts. Spekulationer angående huruvida skärmen kommer bestå av Gorilla eller Sapphire glass förekommer. Klart är att klockan kommer att använda sig av programvaran Android Wear, precis som konkurrenterna Samsung och LG:s smartklockor. Programvaran låter användaren skicka sms och svara på samtal direkt i telefonen. Google-appar uppdateras successivt för att stödja Android Wear. I dagsläget fungerar bland annat Google Maps och Google Hangouts i en Android Wear-klocka.

Tidpunkt för release gissas vara någon gång i september 2014.