MetaWear coin - en wearable som kan omvandlas till vad som helst

Som vi tidigare skrivit om så finns det wearables till alla tänkbara saker idag. Se de 5 häftigaste wearables på marknaden här. Men nu finns det snart en wearable även för det som ännu inte är tänkbart. MetaWear coin är en liten manick som fungerar som en öppen plattform för utvecklare och programmerare – perfekt för den som vill skapa användbar teknik utan att behöva utveckla egen hårdvara.

Det lilla myntet är skapat av MbientLab och innehåller det mesta som behövs i en wearable. Den är bland annat utrustad med en accelerometer, en termistor, bluetooth sensor, och en ARM mikroprocessor. Systemspecifikationerna lyder 256KB flashminne, 16KB RAM och körs på ett CR2032batteri som kan hålla upp emot ett halvår.  Allt detta på en yta mindre än 2x2 centimeter!

Skaparna berättar att MetaWear coin har väldigt stor potential. De visar exempel på vad man kan göra med det på sin webbplats. Lägg till en UV-sensor, sätt den i ett halsband, och du har en wearable som mäter solljuset och berättar för dig när du måste ta på dig solkräm. Bygg in det i en boxningshandske och du kan ha en digital handske som mäter hur hårt du slår. Etcetera, etcetera, bara fantasin sätter gränser.

Tekniken är för tillfället inte tillgängligt för allmänheten, men MbientLab söker finansiering via Kickstarter för att kunna börja med allmän försäljning. Du kan kolla in deras webbplats på MbientLab.com för att få mer information om denna spännande produkt.

Bildkälla: MbientLab.com