5 häftigaste Wearables

Wearables är kläder och accessoarer som är fyllda med tekniska lösningar. Populariteten hos dessa tekniska kläder bara stiger och stiger. Vissa har till och med gått så långt med att kalla 2015 ”The Year of wearables.” Och visst står det flera intressanta tekniska lösningar och knackar på dörren.  Vi har därför valt att lista de fem wearables som vi tycker är coolast just nu.

1. Smartklockan
Intresset för smartklockan har bara ökat sedan Apple gjorde klart att de inom kort skulle lansera sin iWatch. Klockan suddar ut gränsen mellan det fysiska objektet och användargränssnittet. Denna produkt kommer att passa perfekt för de som gillar att styrketräna och jogga. Du kan läsa mer om iWatch här.

2. Google Glasses
Trots att Google slutade sälja sina glasögon 2015 så måste vi fortfarande ha med denna häftiga pryl på listan. Med dessa glasögon kan du få en visuell tidslinje framför dig som visar aktuella händelser så som påminnelser, väder, missade samtal, bilder och mycket annat. Glasögonen kan dessutom fotografera och spela in rörlig bild i 720p HD video. Trots att man har slutat sälja dessa glasögon så meddelar Google om att man inte har lagt ned projektet. Mer om Google Glasses kan du läsa här.

3. Smartsockan
Sensoria Fitness har utvecklat strumpor som har tekniska funktioner. Dessa smarta strumpor ska användas i träningssyfte främst. De kommer inte enbart lagra information om hur snabbt och hur länge du springer. De kommer också att analysera ditt löpsteg och ge förslag på hur du kan förbättra det, så att du får en skonsammare löpning. Om vi på Oh So Weird ska spå framtiden så misstänker vi att det inte kommer att dröja länge innan du hittar smartsockor hos e-handlare som Strumpis.se, som du kan besöka här. På Chalmers i Göteborg håller man även på att utveckla sina egna smartsockor i syfte att underlätta rehabilitering efter operation eller skada. Du kan läsa mer om smartstrumporna på teknikpressen.se eller här.

4. Selfie-drönaren
Drönare för privatbruk har väckt stor debatt det senaste året. Tycka vad man vill om drönare men de tekniska framstegen på drönarfronten är odiskutabelt intressanta. Intel har nu tillverkat drönaren Nixie som du kan fästa på handleden. Drönaren är utrustad med högdefinitionskamera vilket gör att du kan ta snygga selfies. Du kan läsa mer om Nixie här

5. Whistle
Den sista prylen på vår lista är faktiskt inte ämnad för oss människor utan hundar. Denna pryl är ett hundhalsband som mäter din hunds aktivitet. Dessutom finns det en inbyggd GPS, så du behöver aldrig oroa dig för att hunden har sprungit bort. Smidigt och enkelt kan du hålla koll på din hund via mobilen och denna pryl. Läs mer om Whistle här.